À la carte


Restaurant

De Palingbeek

à la carte



Bieren van het vat – Bières au fût


Jupiler 

Leffe blond/ bruin           

Passchendaele             



Bieren op fles – Bières en bouteille


Palm

Kriek Max

Framboos

Carlsberg

Hoegaarden

Hommelbier

Rodenbach

Duvel

Jupiler NA

Mazout



Trappisten en Abdijbieren – Bières Trappistes et Bières de l’Abbaye


Keizer Karel Blond / Rood

Kasteelbier bruin

Corsendonk Pater / Agnus

La chouffe

Bernardus 6° / 8° / 12°

Westmalle Bruin / Tripel

Chimay Rood 7° / Blauw 9°

Maredsous blond /bruin /tripel

Karmeliet tripel

Queue de Charrue Blond / Tripel   

Hellekapelle (blond) € 3,70

Omer                                                       

La Trappe Quadrupel


Frisdranken – Boissons rafraîchissantes


Chaudfontaine plat/ bruis

Perrier / Vittel

Perrier / Vittel  + Munt / Grenadine

Ice tea

Gini

Appletiser

Canada dry

Tonic / Agrum

Coca cola / Cola zero / Fanta / Sprite

Red bull (energie drank)

Aquarius Red Peche

Tönisteiner Orange/ Zitrone / Früchtekorbe 



Fruitsappen  – Jus de fruits


Sinaasappelsap – Jus d’orange

Pompelmoes – Jus de pomplemousse

Ananassap – Jus d’ananas

Appelsap – Jus de pommes

Tomatensap – Jus de tomates

Ace +

Vers geperst sinaasappelsap / jus d’orange nature

Vers geperst citroensap / jus de citron nature 




Melkdranken – Boissons de lait


Cecemel / Fristi

Huisgemaakte milkshake - de la maison

vanille   -   aardbei / fraise   -   chocolade / chocolat 

praliné   -   mokka  -  banaan / banane   -   ananas



Soep - Potage


Verse dagsoep - Potage du jour

Verse dagsoep met balletjes – Potage aux boulettes



Warme dranken – Boissons chaudes


Espresso koffie - Café

Espresso koffie déca - Cafédéca

Mokka

Koffie verkeerd – Lait russe

Cappuccino

Verwenkoffie – Café gâté

Chocoladetaart met ijs en koffie  -

    Tarte au chocolat et café

Warme chocolade – Chocolat chaud

Warme choloade met slagroom - crème fraîche

Irish coffee(whisky)

French coffee (cognac)

Marnissimo coffee (grand marnier)

Italian coffee (amaretto)

Baileys coffee

Gin  Cup

Thee – thé

Natuur / Nature   -   Citroen / Citron   -   Groen /Vert 

Munt / Menthe   -   Kamille / Camonille   -   Linde / Tilleul   

Rozenbottel/Eglantier   -   Fruit / Fruits



Aperitieven – Apéritifs


Aperitief van het huis – Apéritif Maison

Huisgemaakte picon – Picon maison

Aperitief NA

Kirr

Kirr Royal

Porto Wit/Rood

Sherry

Pineau des Charentes

Martini Wit/Rood

Campari Orange

Passoa Orange

Safari Orange

Pisang Orange

Glas wijn wit/rood/rosé  – Ballon de vin

Glas zoete wijn

Karaf ½ L wijn – Pichet ½ L de vin           

Fles wit/rood/rosé – Bouteille de vin

Ricard

Gin tonic

Whisky / Bacardi Cola

Glas cava

Fles cava

Sangria Quint wit/rood met vers fruit     

Sangria Quint blanche/rouge au fruit



Likeuren – Digestifs


Cognac

Grand Marnier

Whisky Puur Ballentines

Gin – Gordon Dry

Cointreau

Calvados

Baileys

Amaretto



Tapas


Chips zout/paprika

Portie mix: kaas & worst/ fromage & salami

Loempia’s

Kippenboutjes

Warme tapas: mix  van warme hapjes





Huisbereide pannenkoeken – Crêpes   

(na middagservice tot 18u)


Bruine suiker – Au sucre

Bruine suiker en boter– sucre et beurre

Confituur – Confiture

Chocolade – Chocolat

Slagroom – Crème fraîche

Vanille ijs

IJs en chocolade – Glace et chocolat

Gebakken appeltjes – Aux pommes

Appeltjes en calvados – Pommes et calvados

Aardbeien – Fraises  (enkel in seizoen)

Vers fruit - Fruits

Supplement slagroom – Crème fraîche

Supplement ijs



Wafels – Gauffres (tot 18u)


Suiker – Au sucre

Suiker en boter – Au sucre et beurre

Suiker en slagroom–sucre et crème fraîche

Chocolade – Chocolat

Vanille ijs

IJs en chocolade – Glace et chocolat

Aardbeien – Fraises

Vers fruit - Fruits



Desserts


Warme appeltaart met ijs - Tarte aux pommes glace vanille

Huisbereide chocolademousse – Mousse au chocolat maison

Huisbereide crème brûlée

Dessertbord – Assiette de dessert

Tiramisu

Verse vruchtensla – salade de fruits

Verse aardbeien – salade de fraises

Sorbet Framboos – Sorbet framboise



Roomijs (coupes) – Glaces (coupes)


Caramel

Brésilienne

Dame blanche

Dame noire

Hawaïenne

Vers fruit - Fruits

Café glacé

Aardbeien - Fraises

Pêche Melba

Poire Belle Hélène

Banana Split

Amarena (met kersen – aux cérises)

Advocaat

Palingbeek  (voor 2 pers. – pour 2 pers.)

Vanille ijsroom – Glace vanille

Praliné ijsroom – Glace praliné

Mokka ijsroom – Glace mokka

Chocolade ijsroom – Glace chocolat

Kinderijs – coupe enfant (vanille & chocolade)

Kinderijs Dame Blanche

Kinderijs aardbeien – Coupe enfant fraises

Waterijsje – Glace à l’eau  (in seizoen)

Ruim kinderaanbod binnen – voir le choix à l’intérieur


Kindermenu – Pour les enfants


Twee spiegeleieren met appelmoes en frietjes - Deux oeufs sur le plat, compôte et frites

Gebakken kipfilet met appelmoes en frietjes - Filet de poulet, compôte de pommes et frites

Spaghetti Bolognaise kids

Lasagne Kids

Macaroni Kids

Balletjes in tomatensaus en frietjes  - Boulettes à la sauce tomate et frites

2 frikadellen en frietjes – 2 fricadelles et frites

Kaaskroket en frietjes– Croquette de fromage

Garnaalkroket en frietjes – Croquette de crevette



Hoofdgerechten – Plats principales


Vlees:

Steak  -Natuur / Nature

Steak met een saus naar keuze   - une sauce au choix

Pepersaus / Au poivre   -  Champignons / Au champignons  - 

In de room / À la crème  -  Roquefort  -  Béarnaise  -  Bordeaux

Steak Rossini (met foie gras)

Parelhoen in dragon – Filet de pintade à l’estragon

Lamskroontje– Côtes d’agneau

kip met frietjes – Demi poulet aux frites

Hammetje met graanmosterdsaus - Jambonneau


Vis:

Paling - natuur / nature

- bereiding naar keuze

* In ’t groen / au vert   

* In de room / à la crème   

* Op de wijze van de chef / du chef   

* Op Provençaalse wijze / provençale   

* Met mosterd en dragon/ à la moutarde et l’estragon

* Met hommelbier en prei / à la bière de Houblon et poireaux

Gebakken zeetong – Solle belle meunière

Gebakken kabeljauwhaasje - Filet de cabillaud

Gebakken zalmfilet – Filet de saumon

Scampi in de look – à l’ail

Scampi maison

Huisbereid vispannetje - Gratin de fruits de mer


Mosselen: (enkel in seizoen)

* Natuur / nature

* Witte wijn / vin blanc   

* In de room / à la crème   

* Op de wijze van de chef / du chef   

* Op Provençaalse wijze / provençale   

* Look / à l’ail





Slaatjes – Salades


Carpaccio van rund / de boeufzonder / sans foie gras

met / au foie gras

Tomaat garnaal / Tomate aux crevettes

Gerookte zalm/ au saumon fumé

Tonijn / du thon

Meloen en parmaham/au jambon de Parma

Gebakken kipfilet – Au filet de poulet 

Gebakken coquilles en scampi met foie gras - Aux scampi et coquilles et foie gras


Snacks


Boerenbrood - Pain de campagne

gerookte Parmaham - au jambon de Parme

paterskaas - au framage de l’abbaye

pastei- au pâté

grijze garnalen – aux crevettes grises

Croque monsieur uit het vuistje

Croque monsieur met garnituur

Croque op zijn Hawaïaans – Croque hawaïenne

Croque met spiegelei – Croque cheval

Croque Boum-Boum

Dubbele croque monsieur

Omelet – Omelette  (niet op zondag / pas le dimanche)

* natuur – nature 

* hesp –jambon  /  groene kruiden – fines herbes / champignons  /  kaas – fromage 

* garnalen – crevettes

Huisbereide spaghetti bolognaise

Huisbereide lasagne

Huisbereide macaroni

Huisbereide garnaalkroketten –Croquettes de crevettes 

Huisbereide kaaskroketten – Croquettes de fromage 

Frietjes met américain préparé du chef (seizoen)